hirdetés

Ma délután tartották a Mikulás-futás elnevezésű versenyt, ami piros folyammá változtatta Budapest utcáit, a rendezvényen ugyanis a hideg idő ellenére rengetegen részt vettek: összesen 2600 Mikulás volt a fővárosban egy időben egy helyen.

Mikulás futás

 

A Mikulás-futás útvonala a Sóház utca, Fővám tér, Váci utca, Irányi utca, Március 15. tér, Petőfi téri lehajtó, Jane Haining rakpart, pesti alsó rakpart, Salkaházi Sára rakpart, Fővám tér volt.

A verseny miatt lezárták a közúti forgalom elől a Fővám tér Corvinus Egyetem előtti szakaszát 8 és 18 óra között, valamint időszakosan a Vámház körutat a Fővám térnél, az Irányi utcát, a pesti alsó rakpartot a Március 15. térnél, a Petőfi teret, valamint a rakpartot a Csarnok tér és az Eötvös tér között. A lezárások közelében torlódásokra figyelmeztettek.

A rendezvény rendkívül népszerű, a mai napon nem csak a fővárosban, többek között Pécsett és Dunaújvárosban is tömegesen futottak Mikulás-jelmezben.

Ha ma este valaki egy tucat Mikulással találkozott ezekben a városokban, nem ajándékosztogatás miatt vonultak beöltözve csoportosan, csak ennek a sportversenynek a kifáradt, de jókedvű résztvevőiről van szó. Szóval ha még virgácsot sem adtak, akkor sincs ok a bosszankodásra.