hirdetés

Bejelentették, hogy elkezdik a nem krónikus beteg 16-18 év közöttiek oltását is a Pfizer vakcinájával. A fiatalok egyből bombázni kezdték a házi orvosokat, akik azt sem értették mit akarnak. Míg volt, aki regisztrálni kezdett de a vakcina oldal nem fogadta a regisztrációjukat. Van pici baj a rendszer a miniszterelnök bejelentésére még nem áll készen.

 

A 16 és 18 év közöttiek beolthatóak. Pfizerral merjük őket beoltani csak, ezért ma utasítást is adtam arra, hogy annyi Pfizert különítsenek el, amennyi a 16-18 év közöttiek számára szükséges lesz – ezt Orbán Viktor miniszterelnök mondta a Kossuth Rádióban adott interjújában.

Az Esti Újságnak több fiatal is jelezte, hogy hiába próbáltak korábban és most is regisztrálni sajnos a rendszer, aki fiatal annak a regisztrációját nem fogadta el. Oly annyira, hogy a visszaellenőrzéskor hiba üzenet jelent meg nekik. Így sokan elkeseredtek és Orbán Viktor bejelentésére még nem állt készen az oltási regisztrációs rendszer.

Az Esti Újság megkereste dr. Juhász József háziorvost is, hogy miképp jelentkezhetnek a 18 év alattiak oltásra, nagy megdöbbenésünkre a címzetes orvost még nem is értesítették ezen lehetőségről az illetékesek.

A 18 év alattiak úgy tudom eddig regisztrálni sem tudtak. Ha pedig nincsenek regisztrálva én házi orvosként nem is tudok mire tenni sajnos. bevallom mi erről, hogy a 18 év alattiak is olthatóak a Pfizerrel nem hallottam és értesítést sem kaptam erről-mondta az Esti Újságnak a közismert háziorvos.

Az Esti Újság úgy tudja, hogy a fiatalok oltási kedve azért nagy, mert nem fognak tudni menni semmilyen fesztiválra vagy nyári táborba, netán külföldre, ha nincsenek beoltva. Mi örülünk a nagy oltási kedvnek, az azonban némi amatörizmust mutat, hogy az illetékesek nem készültek fel Orbán Viktor bejelentésére és nem készültek fel a fiatalok oltási regisztrációjára.

(Csákány T.)