hirdetés

A Magyarországi Muszlimok Egyháza mélységesen elítéli a Párizsban tegnap éjszaka elkövetett terrortámadásokat. A támadássorozat olyan terrorakció volt, amire nincs magyarázat, nem köthető egyetlen valláshoz, egyetlen nemzetiséghez sem vagy származáshoz.

LONDON, ENGLAND - SEPTEMBER 21: Muslim men pray after a speach by the Islamic Khalifa of the Ahmadiyya Muslim community Mirza Masroor Ahmad at Baitul Futuh Mosque in Morden on September 21, 2012 in London, England. More than 5,000 Muslim men and women congregated at the largest mosque in Europe, to listen to the Islamic Khalifa's sermon. A new wave of protests against an anti-Islamic film made in the US denigrating the Prophet Mohammed, have began across the Muslim world today.  (Photo by Dan Kitwood/Getty Images)

Az iszlám elítéli az erőszakot, az ártatlanok megfélemlítését, és megengedhetetlennek tartja a béke, a biztonság, a jog és a törvényes rend megsértését, bárki is legyen az elkövető. Mohamed Próféta (béke legyen vele) azt mondta: „A muszlim az, akinek a beszédétől (nyelvétől) és a tetteitől (kezétől) biztonságban vannak az emberek. És az erős hitű muszlim az, aki mellett az emberek biztonságban érzik magukat és vagyonukat” (an-Naszái).

A Magyarországi Muszlimok Egyháza részvétét fejezi az áldozatok hozzátartozóinak és Franciaország kormányának és lakosságának.