hirdetés

Orvosi csoda, de már első születésnapját is betöltötte a világ legfiatalabb, Harlequin Ichthyosisban szenvedő betege. A kislány hatalmasat küzdött az életben maradásért. A világon összesen 13 ember szenved ebben a kórban.
harlequin-koros-babaAz amerikai Washington államban élő Harper Foy egyike annak a 13 embernek a világon, aki a borzasztó, Harlequin Ichthyosis nevű betegségben szenved, ráadásul mind közül ő a legfiatalabb, mindössze alig egyéves.

A betegség jellemzője, hogy az egyén bőrén kemény, pikkelyszerű, csillag alakú tömbök jelennek meg. Ennek köszönhetően könnyen eldeformálódhat a beteg szeme, szája vagy akár a teljes arca.

Mivel a betegség miatt a bőr tízszer gyorsabban nő az átlagosnál és magas a fertőzésveszély, így az orvosok a pici születése után a legrosszabbra is felkészítették a szülőket. Azt követően pedig, hogy a pici keringése korábban leállt a kezében és a lábaiban, az orvosok el tudták távolítani a pikkelyek egy részét és egy hónapos kórházi kezelés után – a nem túl kecsegtető esélyek ellenére – édesanyja, Angie hazavihette kislányát otthonukba.