hirdetés

Februárban jelentették be az új jövevény érkezését, aki szerda hajnalban jött a világra. A kis elefántborjút egyelőre csak a gondozók láthatják, akik – szerda délelőtt még – arra várnak, hogy megtalálja anyja emlőit és szopni kezdjen.

kiselefántAz ellésre egészen pontosan hajnali 3 óra 54 perckor került sor. Szerencsére minden rendben zajlott, és az újszülött nem sokkal később sikeresen lábra is állt – tudatta weboldalán a Fővárosi Állat- és Növénykert.

Az ellésnél jelen volt Angele előző borja, a csaknem ötéves Asha is.

Mivel az újszülöttnek és az anyaállatnak ilyenkor a legteljesebb nyugalomra van szüksége, a „szülőszobaként” használt, 2008-ban épült elefántcsarnokot további intézkedésig lezárták.

Jelenleg a beosztott állatgondozókon és az állatorvosokon kívül senki, még az állatkerti dolgozók sem közelíthetik meg a környéket. De maguk a gondozók is csak akkor lépnek be a területre, amikor ez feltétlenül szükséges, egyébként monitoron keresztül figyelik az eseményeket.

Assamot, az apukát viszont most is megtekinthetik a látogatók a patinás régi Elefántházban.

Várhatón csak másfél hét múlva oldhatják fel a szigorú intézkedéseket, de az állatkert folyamatosan hírt ad videók és fotók formájában a kiselefánt első napjairól.