hirdetés

A Budakeszi Vadasparkban szeptemberben és októberben minden pénteken módosul a nyitvatartás ideje. A sötétedés után tartandó Éjszakai Kalandtúrákon ilyenkor tettre kész látogatók ismerkedhetnek az éjjeli életmódot folytató állatok ritkán látott viselkedésével és az éjszakai erdő neszeivel.
budakeszi vadasparkA látogatók az idei ősz folyamán is megrendezett Éjszakai Kalandtúrák során szakvezetők kíséretében nyerhetnek exkluzív bepillantást a Budakeszi Vadaspark záróra utáni életébe – írja közleményében az intézmény.
Ez azért különösen izgalmas, mert a vadasparkban lakó állatok némelyike éjszakai életmódot folytat, vagyis amikor a nap lenyugszik, ők akkor kezdik – vagy épp folytatják – szokásos napi rutinjukat: esznek, isznak, játszanak, rohangálnak, fára másznak, vadásznak, vagy éppen aktív társadalmi életet élnek.
Az éjszakát a máskor nem hallható zajok, neszezések, kaparások, horkantások, huhogások és szárnysuhogások teszik még borzongatóbbá.
A közlemény szerint bárki részt vehet a Budakeszi Vadaspark éjszakai szakvezetésein, aki nem fél a sötétben, szereti az extrémebb kalandokat, és előre regisztrál a meghirdetett időpontok egyikére e-mailben.
A program körülbelül 2 órás, a meghirdetett napokon maximum 2 × 50 fős csoport indul.