hirdetés

Éhesek voltak a gyermekotthon lakói. Ezért loptak a konyháról. Természetesen ők lettek a gyanúsítottak. Na de miért éheztek ? Miért nem kapnak rendesen és elég ételt egy gyermekotthonban ? 2015-ben egy nevelőintézetben éhezés van ? Ugye ezt is fogják majd vizsgálni.

élelmiszert loptak

Három tizenéves balatonboglári lányt fogtak el a fonyódi rendőrök, miután szerdára virradó éjjel a kamaszok betörték a saját gyermekotthonuk konyhájának ablakát és szalámit, csokit, müzlit, sajtot, kenyeret, üdítőket, pudingot, mogyorókrémet, tejet, vajat, almát loptak. Az élelmiszereket egy táskába rakták, majd az otthonban lakó társaik ruhákból kötelet készítettek és felhúzták a táskát az egyik ablaknál. Ezután a főbejáraton keresztül visszatértek szobáikba, és a zsákmány egy részét megették, a maradékot pedig az ágyneműtartóba rejtették.

A nyomozók a 16 éves és a két 17 éves lányt gyanúsítottként hallgatták ki, akik a bűncselekmény elkövetését beismerték. A fiatalok elmondásuk szerint enni akartak és jó ötletnek tűnt, ha a konyhából lopnak valamit. A tinédzserek az ellenük lopás vétségének elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárásban szabadlábon védekezhetnek .