hirdetés

Esős időben folytatódnak az érettségik. A diákok emelt szinten kezdik meg a szóbeli vizsgákat. Egy hét alatt több mint negyvenezer diák fog szerepelni a szóbelin.

szóbeli vizsga-felsőgokon

Az Oktatási Hivatal  korábbi közleménye szerint június 2. és 9. között több mint 43 ezer emelt szintű szóbeli vizsga lesz, 164 vizsgahelyszínen, 2866 tantárgyi bizottság előtt. Az érettségizők emelt szinten 79-féle vizsgatárgyat választottak, ezek mindegyikéből van szóbeli vizsga is. Az emelt szintű vizsgákat a megyei (fővárosi) kormányhivatalok szervezik. A szóbeli tételeket az OH készítteti el, és a kormányhivatalok közreműködésével juttatja el a háromtagú tantárgyi bizottságokhoz. Ezek elnökét és tagjait a vizsgaszervező kormányhivatal bízza meg.

A vizsgázó teljesítményét az adott tantárgyi bizottság mindhárom tagja egyéni értékelő lapon külön-külön értékeli, majd az egyéni értékelések egyeztetése után közösen tesznek javaslatot az érettségivizsga-bizottságnak a minősítésre. A tantárgyi bizottság minden vizsgázóról egyéni osztályozóívet állít ki, amelyet a kormányhivatal megküld az illetékes érettségivizsga-bizottságnak. A középszintű szóbeliket június 13-ától 24-éig tartják majd a középiskolákban.

(Fotó: felsofokon)