hirdetés

Az amerikai sajtóban olyan hírek jelentek meg, hogy feltörték a CIA igazgatójának privát levelezését. A New York Post értesülései szerint a hacker egy középiskolás diák lehet. Az FBI és az elnök biztonságáért is felelős Secret Service is nyomozást indított az ügyben.

gimis hekker

A New York Post című bulvárlap számolt be arról, hogy egy középiskolás tanuló hozzáfért a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatójának elektronikus magánlevelezéséhez. A CNN szerint titkos információ nem került ki.

Az anonimitásba burkolózó állítólagos hacker ugyanakkor a Postnak azt nyilatkozta, hogy John Brennan magánlevelei közt 47 oldalnyi top secret biztonsági dokumentumokat, és többtucatnyi amerikai hírszerző személyes adatait, valamint a legfelsőbb hírszerzési vezetőkkel folytatott beszélgetések anyagait találta meg.

A hacker néhány telefonbeszélgetéséből az derült ki, hogy középiskolás diák, aki ugyan nem muszlim, de palesztinbarát, személyazonosságáról többet nem tudni. Ha megtalálják, akár büntetőeljárás is indulhat ellene – írja a NYPost.

Sem a CIA, sem az FBI nem cáfolták meg a lapban állítottakat, de nem is erősítették meg az ott megjelent információkat, egyelőre közleményben csak annyit írtak: tudnak a nyomozásról.