hirdetés

Meghalt egy ember a Szent Margit Kórházban a kedd hajnalban történt tűzeset következtében – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon. A lángok akárcsak Hatvanban itt Budapesten is egy Covid osztályon csaptak fel.

 

A tűzeset másik sérültjét a Honvédkórházba átszállították, a beteget jelenleg is kezelik, állapota súlyos, de stabil – közölte a Honvédkórház sajtóügyelete.

A rendőrség korábban azt tudatta, hogy az ügyben gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indult nyomozás.

Mint ismeretes a kórház egyik kórtermében keletkezett a tűz. Az égő kórteremből a helyszínre elsőként kiérkező rendőrök két embert vittek ki, az egyik sérült a gondos ellátás ellenére is életét vesztette. A tűzoltók a lángokat megfékezték, a tűz nem terjedt át több kórteremre – írta a fővárosi rendőrség.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint berendezési tárgyak égtek mintegy nyolc négyzetméteren a III. kerületi Bécsi úton található kórház egyik kórtermében, az érintett szintet kiürítették.

A Covid-osztályon egy amputált végtagú, hajléktalan férfi okozta állítólag a tűzet. A tűzesetben azonban nem ő, hanem egy másik betegtársa vesztette életét.

(TE)