hirdetés

A határvadásznak jelentkezők mintegy 15 százaléka nő – közölte az országos rendőrfőkapitány személyügyi helyettese. Eddig másfél ezeren jelentkeztek. 

hatarvadasz-toborzasEddig 5300-an érdeklődtek a lehetőségről, 1510 pályázatot nyújtottak be, közülük 215-en nők – hangsúlyozta az ORFK illetékese, Pozsgai Zsolt.
Aki rendőrnek jelentkezik, hivatást választ, már a kinevezésétől fogva életpályát tudnak kínálni a számára.

A toborzást szeptember 1-jén kezdték meg, a felvételi eljárás folyamatosan zajlik. A jelentkezők fizikai, pszichikai és alkalmassági vizsgálaton vesznek részt, s ha kifogástalan az életvitelük is, egy két hónapos alapképzést kapnak. Már az alapképzés időtartama alatt megilleti őket munkabér, ez bruttó 150 ezer forint. Ha teljesítik az alapvizsgát, akkor rendőr őrmesterként már 220 300 forintos bruttó alapbért keresnek.

A jelentkezőkkel 12 hónapos próbaidőt kötnek ki, ez idő alatt kiderül mindenkiről, hogy alkalmas-e erre a hivatásra, illetve ő maga is eldöntheti, valóban ezt a pályát képzeli-e el. Illetve, ha a migránsroham csökken, akkor különösebb gond nélkül lehet ezen rendőrök szerződését felbontani.