hirdetés

Letöltendő szabadságvesztést indítványozott a Tatai Járási Ügyészség azzal a tatai nővel szemben, aki súlyosan elhanyagolta a kiskorú gyermekeit. A történtek miatt a gyámhatóság másnál helyezte el a kiskorúakat, és megszüntette a nő szülői felügyeleti jogát.

 

A nő egyedül nevelte a két kiskorú gyermekét. 2019 november 22-től azonban nem gondoskodott róluk: sokszor nem tartózkodott otthon, nem főzött rájuk és több alkalommal is napokra egyedül, felügyelet nélkül hagyta a gyerekeket.

A nő úgy távozott ismeretlen helyre, hogy élelemről, tüzelőről nem gondoskodott, a gyerekeknek pénzt nem hagyott.

A kisebbik gyermeket a háziorvosa laborvizsgálatra küldte, ahova a nő elvitte ugyan, azonban a leletért már nem ment el, így nem derült ki időben, hogy a gyermeket műteni kell. Az anya elhanyagoló magatartása a gyermek egészségét veszélyeztette.

Két évvel ezelőtt az anya elment otthonról úgy, hogy nem gondoskodott a gyermekek felügyeletéről, élelmezéséről, a lakás fűtéséről. Mivel a nő még két nap múlva sem ment haza, a gyermekek felnőtt személy segítségével a gyámhatósághoz fordultak. A gyámhatóság a gyermekeket ideiglenesen ennél a felnőtt személynél helyezte el. Az anya szülői felügyeleti jogát pedig megszüntette.

Az anya elhanyagoló magatartásával súlyosan megszegte kötelességét, ezzel a kiskorúak testi, értelmi, érzelmi fejlődését veszélyeztette. Az ügyészség letöltendőt és közügyektől eltiltást kért a nőre.

( Ajtai)