hirdetés

Letartóztatták a holland válogatott egyik labdarúgóját. Eljero Elia a gyanú szerint csütörtök éjjel részt vett egy verekedésben. A Feyenoord sztárja rendőrségi őrizetben maradt, sorsáról később döntenek majd.

eljero-elia

Ügyvédje megerősítette: a Feyenoord suriname-i származású támadójátékosát azzal gyanúsítják, hogy csütörtök éjjel, Rotterdam központjában egy másik férfival együtt megvert egy embert, akit eszméletlen állapotban szállítottak kórházba.

Eljero Elia azt ünnepelte a városközpontban, hogy csapatával bejutott a Holland Kupa döntőjébe. A történtek ellenére pályára lépett vasárnap, a Cambuur ellen 3-1-re megnyert bajnoki találkozón, amelyen gólt is szerzett.

A játékos ügyvédje, Jan Kabalt azt mondta a holland De Telegraaf című lapnak, hogy Eliát meghallgatásra kérették be a rendőrségre, ám végül a rendőrőrsön is tartották a játékost további vallomástételre.

Kabalt szerint Elia biztosan rács mögött tölti majd az éjszakát, miközben egyre több tanút hallgatnak meg az ügyben.

Elképzelhető, hogy esetnek köze van ahhoz, hogy Eliát nemrégiben személyes tragédia érte: február végén meggyilkolták egy gyerekkori jó barátját.

Nem hiszem el, ami történt. Gyerekkorunk óta ismertük egymást, együtt ültünk az iskolapadban is. Tudomására jutott, hogy a volt barátnőjét mostohaapja rendszeresen veri. Meglátogatta a családot, de a vita verekedéssé fajult, ő pedig ellátta a mostohaapa baját. Azonban ahogy kisétált a házból, a férfi három golyót eresztette a hátába. Elképesztő, két gyereket és egy szerető feleséget hagyott maga után – mondta az esetről Elia, akit annyira megviseltek a történtek, hogy a történtek után pár nappal sírva fakadt a Feyenoord–Roda-meccs lefújása után is.

Holland források szerint elképzelhető, hogy Elija csak a zaklatott idegállapota miatt keveredett verekedésbe, de az is lehet, hogy a barátjával kapcsolatos bosszúról van szó.

A 29 éves futballista 2009 óta 28 alkalommal szerepelt a holland válogatottban, játszott a 2010-es johannesburgi világbajnoki döntőben is, amelyet csapata hosszabbításban vesztett el a spanyolokkal szemben. A Feyenoord előtt a Werder Bremen, a Southampton, a Juventus és a Hamburg együttesét is erősítette.