hirdetés

Csak kólát és sütit adott a 3 és 4 éves gyermekének egy írástudatlan, alkoholista apa a közép-franciaországi Limoges-ban. A nagyobbik gyereknek már 7 foga bánta a szörnyű étrendet, a kisebbik nem beszél. Az apát elítélték és börtönbe kell mennie. 

 

limogesKizárólag cukros kólán és sütin tartotta kisgyerekeit egy gondatlan francia apa. A férfit nem nevezték meg de a francia apa  három hónapos börtönbüntetést kapott, és gyermekeit is gyámság alá helyezték.

A francia törvények előírják a szülők számára, hogy megfelelően gondoskodjanak az utódaikról, különben elkövetik a „szülői kötelességek elmulasztása” elnevezésű bűncselekményt. Márpedig a bíróság szerint ez az apa elkövette.

Az eset Franciaország középső részén, Limoges-ban történt. Az írástudatlan, számolni is képtelen férfi teljesen elhanyagolta három és négy éves gyermekeit. Ha valamilyen segélyhez jutott, azt jellemzően azonnal alkoholra költötte, a gyermekek üres szobában, játékok nélkül éltek, egy matracon aludtak. A háztartásban hűtőszekrény sem volt, a gyerekek semmilyen egészséges táplálékhoz nem jutottak.

A két kisfiú most nevelőszülői gondozásba került,  fokozatosan építik bele az étrendjükbe, a számukra még ismeretlen húst és a zöldségeket, emellett pszichológiai segítséget is kapnak. A gyerekek eddigi életükben szinte teljesen magukra voltak hagyva.

A nagyobbik gyermeknek  hét, a cukortól szétrohadt fogát azonnal ki kellett húzni, szerencsére ezek még nem végleges fogak voltak. A kisebbik gyermek pedig még nem szólalt meg, amióta a hatóságok megtalálták őket.