hirdetés

Minden várakozást felülmúlt Tom Hanks új filmjének, a Sully – Csoda a Hudson folyón című életrajzi drámának a nyitása az észak-amerikai mozikban, bemutatása hétvégéjén 35,5 millió dollárt (9,7 milliárd forint) forgalmazott a kasszáknál.
sullyA Clint Eastwood rendezte film készítői azt remélték, hogy a 60 millió dollár költségvetéssel készült film nyitóhétvégi jegybevétele 25 millió dollár körül lesz. A film Chesley „Sully” Sullenberger pilóta élettörténetéről szól, aki 2009-ben meghibásodott repülőgépével New York szívében, a Hudson folyó jegére szállt le, megmentve 155 utasa életét. A film forgatókönyvét Todd Komarnicki írt Sullenberger és Jeffrey Zaslow Highest Duty (Legmagasabb szolgálat) című önéletrajzi regénye alapján – írta a variety.com.
A Sony When the Bough Breaks (Amikor az ág letörik) című drámája a box-office lista második helyén végzett 15 millió dolláros jegybevétellel. A 10 millió dollárból készült film Morris Chestnut és Regina Hall főszereplésével egy gyermekre áhítozó házaspárról szól, akihez béranyát fogadnak.
A kasszasikerlista harmadik helyére csúszott vissza az előző két hét listavezetője, az Ismét a Vaksötét című horrorfilm, amelyre péntektől vasárnapig 8,2 millió dollárért váltottak jegyet a nézők. A film 17 nap alatt 66,8 millió dollárt forgalmazott Észak-Amerikában.