hirdetés

Úgy tudni, drogtesztet is végeztek a balesetet szenvedett zöld-fehér focistákon, ami ilyenkor rutin- és egyben szokásos rendőrségi eljárás. Mint ismeretes, a Ferencváros két profi magyar futballistája, Varga és Busai ült abban az autóban, amelyik vasárnap hajnalban kőfalnak hajtott Budapesten, a Kútvölgyi kórháztól nem messze. Személyi sérülés is történt sajnos. Az esetet a rendőrség vizsgálja. A labdarúgók szégyellik magukat és vállalják a felelősséget. 

varga és busai

Az Mno.hu értesülései szerint  a Ferencváros két magyar futballistája ült abban az autóban, amelyik vasárnap hajnali kettő óra körül kőfalnak ütközött a Budapest II. kerületében található Kútvölgyi úton. Az autó összetört, és az ütközés hatására az összes légzsákja kinyílt. Az autóban ülő profi sportolók sérüléseket is szenvedtek, de azt nem tudni, hogy a kinyíló légzsákoktól vagy az ütközéstől. A bajnokságot toronymagasan vezető klub sportolóinak a balesete nem jött jókor, hisz alapemberei voltak a Fradinak. Ráadásul a csapat ma ment külföldi edzőtáborba.

A baleset szemtanúi szerint az autóban ülő játékosok úgy viselkedtek, mozogtak, mintha ittasak lettek volna. Állítólag az egyik sportoló szóváltásba is keveredett a helyszínen lévőkkel.

Az esetet rendőri intézkedés követte, amelyről az Mno.hu megkeresésére az ORFK az alábbi közleménnyel válaszolt:

Budapest XII., Kútvölgyi úton 2016. január 17-én a reggeli órákban – eddig ismeretlen okok és körülmények között – egy személygépkocsi kőfalnak ütközött. A baleset során két személy megsérült. A baleset körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya vizsgálja.

A Ferencváros részéről az alábbi közleményt adták ki.

A két játékos, az autót vezető Varga Roland és utastársa, Busai Attila a történtekről azonnal  tájékoztatta a klub vezetését. A  sportolók arról is beszámoltak, hogy mielőtt kocsiba ültek volna, kisebb mennyiségű alkoholt fogyasztottak. Azonban mindketten úgy érzeték, hogy az elfogyasztott alkohol már távozott a szervezetükből. A felelősségt mindenért vállalják a hatóságok előtt, egyben sajnálják a történteket. Az FTC az érintetteket súlyosan megbüntette, de ennek részleteit magánügyként kezelik.