hirdetés

Nagy a baj a kajak kenu szövetségnél. Újabb magyar élsportolóról és példaképről derült sajnos ki, hogy tiltott szert, drogot,  és nem dopping szert fogyasztott.  A Magyar Kajak-Kenu Szövetségnél nem ez az első drogbotrány. Nemrég Dombóvári Bence és Csipes Tamara került hasonló bajba.

kucsera-mti

 

A tavaszi kokainbotrány után szúrópróba szerűen csínáltatott a szakszövetség, heti rendszerességgel végzett teszteket a válogatott kerettagokon. Így került most képbe az ismert sportoló Kucsera Gábor, akinek a vizeletmintájában valamiféle drogra utaló jeleket fedeztek fel.

A világ és európa bajnoki aranyérmes versenyző több év eltiltásra számíthat, a kajak-kenu szövetség elnöke pedig azt ígéri: rendet raknak a sportágban.

Bár tegyük hozzá már rég rendet kellett volna tenni a vezetőségnek, hisz nem ez az első drogbotrány a szakszövetségnél, illetve a válogatott sportolóknál. Azaz valami nagyon nincs rendben. Nemrég Dombóvári Bence és Csipes Tamara kokain ügyétől volt hangos a magyar sportsajtó.

Az ezres válogatót megnyerő Kucsera Gábor olimpikon július 18-án, a szolnoki második válogató után adott mintát. Így a heteken belül kezdődő milánói vb-n nem is indulhat már. Sőt súlyos szankciókra számíthat a sportoló. Persze arról nem tudni, hogy mi történhetett a válogatott sportolóval. Mit mondott az esetről.  A Magyar Antidopping Csoport (MACS) értesítette az MKKSZ-t, valamint megkezdte a hivatalos eljárást.

A szövetség szakmai igazgatója, Csaba Edvin azt mondta: Kucsera elismeri, hogy hibázott, a válogatott kerettagsága pedig azonnali hatállyal megszűnik.

A MACS a felülvizsgálati eljárásban értesíti majd az esetről a WADA-t és a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetséget (ICF), így a vétkes sportoló több éves eltiltásra számíthat.

Baráth Etele elnök “sajnálja a történeteket”, és azt ígéri: rendet fognak tenni a sportágban.