hirdetés

Őrület. Megdöbbentő módon akarták kideríteni Dömsödön egy iskolában, hogy melyik tanuló piszkított a WC mellé. A másodikos és harmadik kislányokat hármasával hívtak be az egyik tanterembe, majd mindenkivel lehúzatták a bugyiját. A rendőrök nyomoznak. Az érintett takarító repült, a tanárok nem kapnak fizetésemelést.

dömsödi suli-gy.b.b.

Másodikos és harmadikos diáklányokat egyszerre hívtak az udvarra május 27-én, és sorba kellett állniuk.  Ezután a tanár nénik és egy takarító hármasával hívta be az egyik terembe a tanulókat, majd mindenkinek le kellett vennie  a bugyiját és pucsítani a tanároknak, hogy megtudják, ki kakilt a WC mellé. Sokkoló és elképesztő eljárás.

A szülők összefogtak, és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központhoz  fordultak panasszal, az ügyben indított vizsgálatot pedig gyorsan már le is zárták. Bár lehet, hogy lesz folytatás, hisz a rendőrség nyomoz.

A tankerületi igazgató szülőkhöz intézett levélből kiderült: a vizsgálat lezártával a takarítónőt elbocsátották, az érintett pedagógusokat pedig azzal büntették, hogy két évig nem kaphatnak fizetésemelést, illetve mindhárom pedagógus megbüntetését javasolták a Pest megyei tankerületi igazgatónál. A ráckevei kapitányság nyomoz az ügyben, gyanúsított még nincs.

Azt, hogy ki piszkított a WC mellé, nem tudni. Ahogy azt sem, kinek volt az ötlete a bugyik lehúzása. Mindenesetre, akik ebben részt vettek, nem biztos, hogy pedagógusnak valók.

(Fotó: Gy. B. B.–Blikk)