hirdetés

Hazánk eddigi egyetlen NBA-t is megjárt kosárlabdázójáról dokumentumfilmet készít a Sport TV. A stáb elkísérte Dávid Kornélt az Egyesült Államokba, hogy újra meglátogassa NBA-s pályafutásának legfontosabb állomásait, és eddig még soha nem látott archív jeleneteket is láthatnak majd a nézők.

dávid kornél-bullsDávid Kornél 1998 és 2001 között három szezonon át szerepelt az NBA-ben, a legtöbb időt a Chicago Bullsnál töltötte, de játszott a Cleveland Cavaliers-ben, a Toronto Raptors-ban, valamint a Detroit Pistons-ban is. Olyan csapattársai voltak, mint Toni Kukoc, Shawn Kemp, Vince Carter vagy Ben Wallace. A kosárlabdát kicsit is kedvelő közönség a mai napig sajnálja, hogy ebben a három évben nem közvetített Magyarországon egy csatorna sem NBA-mérkőzést, az interneten fellelhető egy-két videón kívül nem láthattunk túl sok felvételt arról, hogyan teljesített honfitársunk.

Kevesen tudják, hogyan élte meg ezeket az éveket a magyar kosaras, nehéz volt-e beilleszkednie külföldiként, és milyen volt minden este olyan világsztárok ellen játszani, mint például Kobe Bryant, Tim Duncan, Shaquille O’Neal és a többiek.

A Sport TV ’Kornél on Tour’ című dokumentumfilmje ezekre keresi majd a választ, bepillantást enged a liga kulisszái mögé, bemutat néhány soha nem látott felvételt, és volt csapattársak is sokan megszólalnak a filmben.

A sportágat kicsit is ismerő közönség, ha meghallja az Alan Parsons Project Sirius című dalának első taktusait, azonnal felismeri, hogy a kilencvenes évek óta erre vonul be minden hazai meccsén a Chicago Bulls csapata. Így volt ez akkor, amikor Michael Jordan, Scottie Pippen vagy Dennis Rodman nevét mondták be, de akkor is, amikor Dávid Kornélt kellett bemutatni: