hirdetés

Németországban eltűntként tartanak nyilván csaknem hatezer kiskorú migránst – írta a Berliner Morgenpost kormányzati adatokra hivatkozva.

menekült gyerekek

A német belügyminisztérium a parlament megkeresésére válaszul azt írta, hogy 2015-ben 8006 migránsgyerek tűnt el, és közülük 2171 került elő. Így jelenleg 5835 felnőtt kísérő nélküli gyereket tartanak nyilván eltűntként, többségük Afganisztánból, Szíriából, Eritreából, Marokkóból és Algériából érkezett.

Az ellenzéki Zöldek szerint szomorú, hogy a kormány nincs riadókészültségben annak láttán, hogy csaknem hatezer kiskorú hollétéről semmit nem tudni. Aggasztónak tartják, hogy a kormány nem veszi komolyan a prostitúcióra kényszerítés és a kizsákmányolás veszélyét, ami az eltűnt gyerekeket fenyegeti.

Az Europol januári becslése szerint több mint tízezer kiskorú tűnt el Európában  az utóbbi másfél-két évben, minden második Olaszországban. Az Europol szerint valószínűleg nem mindegyikük került bűnözők markába, biztosan vannak olyanok is, akik megtalálták családjukat.