hirdetés

A deszkások történelmébe beírta magát a magyar lány. Amerikában nyerte meg a legutóbbi snowboardos világkupát Gyarmati Panka, ő az első magyar boardos, akinek ez sikerült.

gyarmati panka

Mammoth Mountainben rendezték a versenyt, és Gyarmati a slopestyle kategóriában lett első. A versenyszám lényege, hogy minél több trükkel kell lecsúszni egy olyan lejtőn, ami egyenes, de tele van ugratókkal, akadályokkal. Gyarmati 23 éves, és ez volt az első versenye a 10 hónappal ezelőtti kéztörése után. A verseny előtt egyébként két hónapig Coloradóban készült a magyar deszkás.

Nem hiszem el, hogy megnyertem az első világkupa-versenyemet! Nagyszerű érzés, hogy két ilyen nehéz év után visszatértem, erősebben, mint valaha – írta Panka a közösségi oldalán.

Gyarmati Panka már két világkupán is volt negyedik, a tavalyi világbajnokságon pedig bejutott a hatos döntőbe, de végül nem indulhatott el, mert agyrázkódása volt. A bemelegítés közben esett el. A snowboard egyébként 1998 óta szerepel a téli olimpián, és a slopestyle is olimpiai szám. Magyar versenyző még nem indult eddig téli olimpián ebben a számban.