hirdetés

Dél-Kora havonta 170 ezer forinttal támogatja a magányos fiatalokat. A kormány szerint ezen fiatalok komoly veszélyben vannak, így  vissza kell őket terelni a társadalmi életbe, a hétköznapokba és a közösségekbe. A kutatások alapján ezen fiatalokat támogatni kell, hogy a pszichológiai és érzelmi stabilitásuk és egészségük  biztosítva legyen, hisz mely országnak jó az, ha sok a fiatal beteg ?

 

A CNN jelentése szerint egyes dél-koreai fiatalok annyira elszakadtak a világtól, hogy a kormány pénzt ajánl nekik, hogy “újra belépjenek a társadalomba”. A dél-koreai Nemek Közötti Egyenlőség és Családügyi Minisztérium a héten jelentette be, hogy havonta legfeljebb 650 ezer koreai won (168 ezer forint) összegű támogatást nyújt azon fiataloknak, akik teljesen elszigetelődtek a társadalomtól.

Mindezt azzal indokolták, hogy ily módon kívánják támogatni az érintett fiatalok “pszichológiai és érzelmi stabilitását és egészséges fejlődését”. A minisztérium jelentése szerint a 19 és 39 év közötti dél-koreaiak közel 3,1 százaléka “visszahúzódó magányos fiatal”, akik “korlátozott térben élnek, bizonyos időnél hosszabb ideig a külvilágtól elzárt állapotban vannak, és érezhetően nehezen élnek normális életet”.

Ez országszerte mintegy 338 ezer embert jelent, a minisztérium jelentése szerint pedig 40 százalékuknál már serdülőkorban elkezdődik az elszigetelődés. Feltételezéseik szerint több tényező is közrejátszik ebben, többek között az anyagi nehézségek, mentális betegségek, családi problémák, illetve egészségügyi problémák.

A minisztérium rámutatott, ezen új intézkedések kifejezetten a fiatalokat célozzák meg a nagyobb léptékű ifjúságvédelmi támogatási törvény részeként, melynek célja a társadalomtól rendkívüli módon visszahúzódó emberek, valamint a gyám vagy iskolai védelem nélküli, a bűnözés veszélyének kitett fiatalok támogatása.