hirdetés

Gyerekek és családok saját maguk által készített videofelvételekkel nevezhetnek az interneten a Fordított Világ Móra Családi Szavalóversenyre. A verseny a világban bárhol élő magyar anyanyelvű gyermekek fantasztikus lehetősége, egyben kedves és játékos szórakozása.

forditott-vilag-mora-csaladi-szavaloverseny1

Meséld el versben a világot! Elindult Magyarország és egyben a világ legnagyobb magyar anyanyelvű szavalóversenye, a Fordított Világ Móra Családi Szavalóverseny a Móra Kiadó partneri együttműködésével. A szervezők gyerekek és családok jelentkezését várják, nevezni saját készítésű videofelvételekkel lehet az interneten, a www.forditottvilag.hu weboldalon.

A beérkezett jelentkezők által elmondott versekből egy rangos, művészeti személyiségekből álló zsűri választja ki a legjobbakat, amelynek tagja M. Tóth Géza Oscar-díj-jelölt filmrendező-producer, Gubás Gabi Jászai Mari-díjas magyar színésznő, szinkronszínész, Sebestyén Aba marosvásárhelyi nívódíjas színművész, rendező, Buda Gábor és az Alma együttes, Kőszegi Ákos Jászai Mari-díjas színpadi és szinkronszínész, valamint Novodomszky Éva televíziós műsorvezető.

Ez a szavalóverseny minden magyar és a világban bárhol is élő magyar anyanyelvű gyermek fantasztikus lehetősége, egyben kedves és játékos szórakozása. A feladat egyszerű, mégis izgalmas és egyedien különleges. A szavalóversenyre jelentkező gyerekek, a Fordított Világ című verseskötetből kiválasztják a számukra legkedvesebb, legjobban tetsző verset. A kiválasztott verset elmondva – kívülről, megtanulva, vagy olvasva – bármilyen kép- és hangrögzítő eszközzel felveszik, majd feltöltik az internetre – mondta Erdős László, a Fordított Világ Móra Családi Szavalóverseny főszervezője és a Fordított Világ című verseskötet szerzője.

A zsűri által legjobbnak ítélt szavalók közül végül közönségszavazás alapján hirdetnek győztest 2016. június 29-én. A verseny fődíja egy négynapos családi élménynyaralás a párizsi Disneylandben, de számos belföldi nyaralás és élmény (vacsora, fagyizás, cirkusz, játszóház, állatkerti örökbefogadás), no és persze könyvcsomag vár a verseny 12+6 döntősére és nyerteseire. A külföldről induló gyerekek közül ketten a magyar nyelv ápolásáért különdíjban is részesülnek.