hirdetés

A Fővárosi Nagycirkusz szervezési részlege megemelt létszámmal fogadja a jegyigényeket a Vízi cirkusz – Atlantisz gyermekei című előadásra, amelyet a kitűnő tanulók ajándékjeggyel tekinthetnek meg. Naponta ugyanis több ezer jeles bizonyítvánnyal és így ingyenjeggyel rendelkező diák érdeklődik, és nem igaz az a híresztelés, hogy nem tudják ellátni a vállalt feladatukat a Fővárosi Nagycirkuszban.

cirkusz

A napi több ezer beérkező telefonhívást háromszorosára duzzasztott telefonkezelői háttérrel próbálják kiszolgálni a kiemelt nemzeti intézmény munkatársai – olvasható a közleményben, amelyet arra reagálva adott ki a MACIVA, hogy egyes sajtóhírek szerint nagyon nehéz helyet foglalniuk az jutalomjeggyel rendelkező diákoknak és kísérőiknek az előadásra.

Az összegzés felidézi, hogy nagycirkusz történetében eddig még soha sem tapasztalt érdeklődés övezi a Vízi cirkusz – Atlantisz gyermekei című előadást, a március 12-i bemutató óta folyamatosan telt házzal fut a program. A Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. idén az ország valamennyi általános iskolás korú, kitűnő tanulmányi eredményt elérő diákját cirkuszjeggyel jutalmazta. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ a jutalomjegyeket a tankerületeken keresztül juttatta el az érintettekhez. A kedvezmény négy utazó cirkuszban is igénybe vehető azon gyermekek számára, akik a nagy távolság miatt nem tudják vagy nem akarják igénybe venni a jutalomjegyet a Fővárosi Nagycirkuszban.

A KLIK és a MÁV egyeztetésének eredményeként a diákok 90 százalékos, kísérőik 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményben részesülnek, amennyiben a jutalom cirkuszjeggyel utaznak. A kedvezményt nemcsak a Fővárosi Nagycirkuszba, hanem az akcióba bevont négy utazó cirkuszba látogatók is megkapják, Szombathely, Siófok, Balatonalmádi, Debrecen, Pápa, Révfülöp, Szekszárd és Bonyhád településeken.