hirdetés

Olcsón megúszta az a fiatal elítélt, aki agyonverte zárkatársát, hisz csak öt évet kapott. A kegyetlen gyilkos ha az áldozat elájult, megvárta míg magához tér és újból folytatta az ütlegelést.

 

bortonill4Jogerősen 5 év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztéssel sújtotta a Debreceni Ítélőtábla azt a tizenéves fiút, aki tavaly februárban halálra verte zárkatársát a szirmabesenyői Fiatalkorúak Regionális Büntetés-végrehajtási Intézetében.

Az Ítélőtábla ezzel helyben hagyta a Miskolci Törvényszék halált okozó testi sértés bűntettében hozott idén májusi határozatát.

Az ítéleti tényállás szerint  H. T. az újonnan bekerülő sértettben tudatosítani akarta „főnöki” pozícióját, ezért verekedésre hívta. Előbb csak imitálták, aztán a vádlott ököllel ténylegesen ütni kezdte a fiatalembert, aki többször a földre esett, elájult. Magához térve kérlelte a vádlottat, hogy kisebbeket üssön, az viszont hosszabb-rövidebb pihenőkkel folytatta a verést.

A vádlott ügyelt arra, hogy a zárkák biztonsági ellenőrzéseit kijátssza, így az őrök nem hallottak zajokat. A sértett a reggeli ébresztésre nem mozdult. Néhány héttel szikszói kórházba szállítását követően belehalt súlyos koponyasérüléseibe.