hirdetés

Eldőlt. Csak írásbeli érettségik lesznek idén azaz mégsem, mert aki testnevelésből érettségizik annak les rendes tonnatermi test érettségi. Mindezt Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be és azt is, hogy nagy dilemmában vannak a szakértők, hogy a 18 éven aluli gyermekeket oltsák-e vagy sem, és mikor.

 

Ma is téma volt az operatív törzsben a 18 éven aluliak oltása, egyelőre nincsen egyértelmű válasz erre a kérdésre. Április 19-én
nyithatnának az iskolák, de a középiskolákat nem érdemes néhány napra kinyitni szerinte, hiszen hamarosan jönnek az érettségik. A középiskolákat ezért csak május 10-én nyitják ki, és csak írásbeli érettségik lesznek, ahogy tavaly is.

Az Esti Újság több érettségizőt is megkérdezett, hogy mit szól ahhoz, hogy csak írásbeli érettségi lesz .

Volt olyan, aki egyértelműen örült ennek. Hisz így nem kell izgulnia azoknak, akik nem szeretnek szóban felelni vagy épp vizsgázni, vagy épp szégyenlősek és zavarba jönnek a vizsgabiztosok láttán.

Más azt mondta nem jó, mert, ha netán az írásbelin hibázott volna azt a szóbelin javítani lehetett volna.

Persze az is kiderült, hogy csak írásbeli érettségi lesz nem fedi a valóságot, hisz sok diák például tetbsnvelésbőlis érettségizik és ott nincs írásbeli vizsga.

(cst)