hirdetés

A Disney stúdió régóta tervezi a Mary Poppins film folytatását. Lassan a szereplőgárda is összeáll, a hírek szerint Colin Firth és Meryl Streep is szerepet kap a musicalben, ami 2018 karácsonyára érkezik a mozikba.

colin-firthA Mary Poppins visszatér című produkció főszerepeiben Emily Blunt és Lin-Manuel Miranda látható. A musicalben Blunt a csodálatos nevelőnőt alakítja. Miranda, a bombasikerrel játszott és 11 Tony-díjjal elismert Broadway-musical, a Hamilton szerzője és főszereplője pedig Jack, a lámpagyújtogató szerepét játssza. A film szereplőgárdáját erősíti Meryl Streep is egy epizódszerepben – értesült a The Hollywood Reporter.

A Mary Poppins című zenés filmet Julie Andrews főszereplésével 1964-ben mutatták be. A Disney évek óta dolgozik a folytatáson. A csodálatos nevelőnőről szóló új filmet Rob Marshall rendezi P. L. Travers regényei nyomán. A musical forgatókönyvét David Magee írta. A film zenéjét Marc Shaiman komponálja, az eredeti betétdalokat szintén Shaiman szerzi a dalszövegíró Scott Wittmannel.

Az első Mary Poppins-regényt 1934-ben publikálta P. L. Travers. Az írónak 1935 és 1988 között hét további regénye jelent meg a nevelőnő és a Banks család kalandjairól.

A Mary Poppins visszatér az 1930-as évek gazdasági válságának idején játszódik Londonban. Jane és Michael Banks már felnőtt, és egy családi tragédia után Michael három gyerekével együtt felkeresik egykori nevelőnőjüket, Mary Poppinst.

Colin Firth a bank elnökét, William Weatherall Wilkinst alakítja a filmben.

A Disney a folytatás premierjét 2018. december 25-re tűzte ki.