hirdetés

Záró hétvégéjéhez érkezett a Generali Gyereksziget, még június 28-ig van lehetőségük kilátogatni a családoknak. A Hajógyári-szigeten rendezett ingyenes programsorozat 40 helyszínen szórakoztatja a legkisebbeket. Mozgalmas Cirkuszparádéval búcsúznak a gyerekektől.

Gyereksziget

Most is a mesék és a cirkusz lélegzetállító világába pillanthatnak be a gyerkőcök. A Mesés-Lovas Udvarban az apróságok egész nap lovakat simogathatnak, sétáltathatnak, répával és almával etethetnek, sőt, akár ingyenesen fel is ülhetnek rájuk. A Gyermek és Ifjúsági Lovasszínház Egyesület pedig Lovas mesejátékkal várja az odalátogatókat.

A Cirkuszparádé vidám interaktív játékai során a bohócok, karmesterek, zsonglőrök és akrobaták izgalmasabbnál izgalmasabb mutatványaiban próbálhatják ki magukat többek között a Rippel Mozgásművészeti Akadémia segítségével. Lesz itt gumiasztal, trapézhinta, kötéltánc, tisu-vászon, minden, ami szédítő magasság, rémisztő mélység, már csak a vállalkozó szellemű Holovácok hiányoznak.

A Cirkuszparádé izgalmai után jó egy kicsit megpihenni az egész családnak, melyre remek lehetőséget nyújt az SOS Gyermekfalvak Mesesátra, ahol kényelmes babzsákok illetve modern és klasszikus mesék segítenek a kikapcsolódásban, melyeket egy-egy órában hírességek, ezen a hétvégén Bodrogi Gyula, és Voith Ági elevenítenek meg.

Az aktívabb megpihenésre vágyókat várja a Manóvilág alkotó Manóműhelye, ahol az apróságok agyagból, vesszőből, textilből és kukoricaszárból készíthetik el saját manótündérüket, miközben a bolondos katicalány, Katt Ica és Pille Tuli táncáról hallgathatnak meséket. A Multipont Kézműves Palota Habkarton Építészetén pedig saját alagutakkal és házikókkal teli mesevilágukat kelthetik életre.

A Nagyszínpad világot jelentő deszkáit szombaton a gyermekzenekarok legújabb generációjának képviselője, az Apacuka zenekar rengeti meg változatosan hangszerelt dalaival, melyek során a rocktól egészen a reggae-ig sokféle zenei műfajba belekóstolhatnak a bulizni vágyó porontyok. Délután pedig Gubás Gabi és Biomese koncert keretén belül ismerkedhetnek meg Puff Ancsi tanulságos történetével, végül a Generali Gyerek Sziget hetedhét országra szóló mulatságát vasárnap a MintaPinty zenekar koncertje zárja.

fotó:Facebook