hirdetés

Idén 50 ezer cipős dobozba csomagolt ajándékot tervez szétosztani a nehézsorsú gyerekek között a Baptista Szeretetszolgálat, az adományokat december 1. és 19. között gyűjtik országszerte.

 ciposdoboz gyerek

 

A szeretetszolgálat december 1. és december 19. között országszerte mintegy 200 gyűjtőponton várja a cipős dobozba csomagolt ajándékokat, amelyeket a partnereik segítségével még karácsony előtt eljuttatnak a rászoruló gyerekekhez. A gyűjtőpontokról bővebb információ a www.ciposdoboz.hu oldalon található.

Idén számos előadóművész és médiaszemélyiség csatlakozott a Cipősdoboz-akcióhoz: Cserpes Laura, Mező Misi, Szekeres Adrien, Weisz Fanni, valamint a Madách Színház színésznői, Gallusz Nikolett és Ladinek Judit kedden adták át cipősdoboz-ajándékaikat Szenczy Sándornak, a Baptista Szeretetszolgálat elnökének.

A Tízezer gyermek karácsonya – közismertebb nevén a Cipősdoboz-akció – az Operation Christmas Child néven futó nemzetközi mozgalom ötlete alapján született meg. A mozgalom alapgondolata az, hogy gyermekek, sőt egész családok készítenek ajándékot rászoruló gyermekeknek.

A színes csomagolópapírba öltöztetett cipős dobozok ma már nemcsak a nehéz sorsú gyermek örömét, hanem a szeretet és együttérzés jelképét jelentik szerte a világon.

Magyarországon 2004-ben hirdették meg első alkalommal az akciót, azóta a magyar adományozóknak köszönhetően több mint negyedmillió cipősdoboz-ajándék gyűlt össze.