hirdetés

Kijöhettek a kórházból azok a thai gyerekek, akik majdnem három hetet töltöttek egy barlang mélyén. A 12 fős ifjúsági focicsapatot eddig megfigyelés alatt tartották, mivel legyengültek és attól tartottak, hogy elkaptak valamilyen fertőzést.

thai focisták kórházMielőtt a fiúk hazamentek a szüleikhez, még újságíróknak meséltek az élményeikről .

Félelmeikről és a túlélési technikáikról meséltek a gyerekek, miután kiengedték őket a kórházból. Három hétig rekedtek egy barlang mélyén, ebből 10 napig nem tudtak semmit a külvilágról. Éhesek és kimerültek voltak. Már majdnem lemondtak róluk, amikor hosszas keresés után megtalálták őket a búvárok. A sajtótájékoztatón dőlt belőlük a szó.
„Életre szóló leckét kaptam az élettől, fogy felelősségteljesen gondolkodjak, megtanultam, hogy óvatosnak kell lenni és értékelni a dolgokat” – mondta egyikük.

Hosszas élménybeszámoló következett arról, hogy milyen ételekre gondoltak, amikor éhesen egy sötét barlangban vártak. Először megpróbáltak ásni, de hamar rájöttek, hogy ennek semmi értelme. Miután megtalálták őket a búvárok, végre ehettek és dámázással ütötték el az időt. Nagyon mély benyomást tettek rájuk a búvárok.

„Lehet, hogy mégsem focista leszek, hanem inkább katonai búvár” – mondta az egyik fiú, majd négy másik tárasi is jelezte, hogy ők is inkább katonák lesznek.

Ott voltak az akcióban részt vevő búvárok is, akik örültek a fiúk lelkesedésének. Amikor viszont megkérdezték tőlük, hogy visszamennének-e a barlangba, határozott nem volt a válasz.

A fiúk története itt még nem ér véget, de most végre hazamehetnek és időt tölthetnek a családjukkal , hogy feldolgozzák az élményeiket. Közben megkörnyékezték már őket hollywoodi producerek, akik filmet szeretnének forgatni a történetükről. Egy hétig ugyanis a fél világ értük izgult. Egy búvár meghalt a mentésben, a Tesla vezére pedig egy mini tengeralattjárót is gyártatott nekik, amit végül nem használtak a búvárok. Elon Musk ezen megsértődött, vádaskodni kezdett, a cég részvényei pedig zuhanásnak indultak. Drámai elem tehát bőven van, lehet, hogy a történet hamarosan a mozikban is látható lesz.