hirdetés

Vagy sok gengszteres filmet néztek vagy menő maffiózoknak gondolták magukat annak a veresegyházi galerinak a tagjai, akik két erdőkertesi kamaszt terrorizáltak, zsaroltak és néha el is raboltak. Nos a 7 fős mű gengszter csapat lebukott és súlyos évek várnak rájuk. A banda tagjai közt fiatalkorúak is voltak.

 

Vádat emelt a Pest Megyei Főügyészség azzal a hét fiatallal szemben, akik elraboltak két kamaszt Erdőkertesen azért, hogy sakkban tartsák őket és megszerezzék az otthonaikban található értékeket.

Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője közölte, hogy az öt felnőttkorú vádlottra középmértéket meghaladó fegyházat, míg a két fiatalkorú vádlottra fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztést kért az ügyészség. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az öt 18. életévét betöltött elkövető akár tíz év fegyházat is kaphat az általuk elkövetett bűncselekményekért.

A banda vezére egy 24 éves helyi férfi, aki három, alkalmanként más-más leosztásban résztvevő társával tavaly ősz óta tartott sakkban két fiatalembert. Irányításával a többiek váltakozó összetételben kísérve segítették, hogy bűncselekményeket kövessen el.
Több alkalommal is előfordult, hogy autóba kényszerítették a kamaszokat, elvették a pénzüket, értékeiket. De olyan is előfordult, hogy késsel fenyegették meg őket, hogy végrehajtsák az utasításaikat. Az egyik módszerük az volt, hogy egyikükre rázárták a kocsi ajtaját, és addig nem engedték el, amíg a másik váltságdíjként el nem hozta otthonról a pénz, s az értékesebb műszaki holmikat, tárgyakat.

Máskor viszont is elegendő volt, hogy meglendült egy baseball ütő, előkerült egy kés, vagy egy bot és a tinik értékei máris a banda tagjaihoz vándoroltak. A banda több százezer forintnyi pénzt és értéket szerzett a két fiataltól. A Pest Megyei Főügyészség több rendbeli minősített rablás és emberrablás bűntette miatt emelt vádat hétfős galeri tagjai ellen.

(T.E.)