hirdetés

A bíróság kimondta, hogy egy férfi két héttel adoptálása után meggyilkolta másfél éves örökbefogadott kislányát. A férfi folyamatosan bántalmazhatta a gyereket a vád szerint és a sátán gyermekének tartotta.
hicksMatthew Scully-Hicks brutális bántalmazásába belehalt másfél éves kislánya, akit rázott, majd a földhöz vágott. Halála után megállapították, hogy a kis Elsie Scully-Hicks-t erősen megrázták, majd akkora ütés érte a fejét, hogy a koponyája betört.

A tárgyalásán kiderült, hogy a férfi korábban pszichopatának, máskor pedig a Sátán megtestesítőjének nevezte a gyereket. Scully-Hicks ártatlannak vallotta magát, azonban az esküdtek nem hittek neki. A 12 esküdt egyhangúlag bűnösnek találta hétfői döntésében.

A gyermek halála miatt a város gyermekvédelmi szolgálata is vizsgálat elébe néz. A házaspár ugyanis a lány örökbefogadása előtt nyolc hónapon át gondoskodott a kis Elsie-ről. Ez idő alatt zúzódások keletkeztek a testén, eltört az egyik lába és leesett a lépcsőn. Az előjelek ellenére a szolgálat mégsem akadályozta meg a végzetes bántalmazást.