hirdetés

Szombaton Szegeden rendezték a Titkos Lajos Emléktornát két korosztályban. Mini és szupermini korosztályú lányok és fiúk versengtek a minél jobb helyezésekért. A mini korosztályban idén egy új versenyrendszert próbálnak ki az Országos Mini Bajnokság néven.

UT röpi

Több helyszínen és időpontban rendeznek tornát az MRS- szabályok alapján. A ezeken a tornákon elért helyezések és gyűjtött pontok alapján lehet bekerülni az országos döntőbe, amely várhatóan májusban kerül megrendezésre. Ez a torna volt idén az első lehetőség a pontszerzésre. 9 csapat nevezett. 3 csoportra osztva először körmérkőzést, majd keresztjátékot, végén helyosztókat játszva döntöttük el a végső sorrendet. Az UTE a BRSE 2, illetve a Kecskeméttel játszotta csoportmeccseit. Ellenfeleink egymással kezdték a küzdelmet. Mivel a csabai lányok fiatalabb lányokkal képviselték a 2. csapatukat, így sima kecskeméti győzelem született. Következett a mi mérkőzésünk a KESI-vel. A mérlegünk az ellenfelünknek volt pozitív, hiszen ősszel ugyanitt vereséget szenvedtünk. Igaz, akkor hiányzott az egyik játékosunk. Ennek ellenére első sorunk az első pillanattól magabiztosan végigvezetve nyerte az első szettet. Második sorunk megilletődve kezdte 6 pontos hátránnyal, nehezítve a 2. etapot. Szépen, folyamatosan lendültek bele a játékba és egyenlítettek ki. Sajnos végjátékban újra becsúszott egy-két hiba, így egyenlített ellenfelünk. A 3 szettben újra legjobb sorunk kapott lehetőséget, és ismét sikerült legyúrni riválisunk.

UTE–KESI 2-1 (72-68)

A BRSE 2 ellen több lehetőséget kaptak a cserejátékosaink. Az első és harmadik szettben 3. sorunk játszhatott. A második szettben 2. sorunk. Így is sikerült a sima győzelem. Ezzel csoportelsőként várhattuk a keresztjátékot.

UTE–BRSE 2 3-0 (75-40)

Az első 2 szett megnyerése után harmadik sorunk ugyan kikapott, de továbbjutásunkat ez nem befolyásolta.

UTE–Dunakanyar 2-1 (69-42)

A hármas döntőbe rajtunk kívül a BRSE 1., és meglepetésre a VASAS-t legyőzve, csoportellenfelünk, a KESI gárdája jutott be. Először a tornagyőzelemre is esélyes viharsarkaikkal mérkőztünk. Lányaink jól küzdöttek, de sajnos nem sikerült nyernünk a magassági fölényben játszó ellenfelünk ellen.

UTE–BRSE 0-2 (55-75)

Következett a KESI gárdája. Sajnos lányaink a BRSE elleni jó játék után nem tudták újra kiváló teljesítményre sarkallni magukat. Enerváltan, fáradtan, szinte lelketlenül vereséget szenvedtek.

UTE–KESI 0-3 (61-75)

Így a bronzérem jutott lányainknak! Csapatunk legjobb játékosa: Takács Viktória

UTE:

Kovács Dorka 2, Takács Viktória 14, Gali Abigél 9, Tomsits Petra , Nagy Bianka 13, Császár Dominika 18, Trencsényi Sára 15, Borbély Bora 47, Csákány Blanka 6, Fáy Nikolett 19, Szandányi Ivett 8.

Edző: Herr Zsuzsanna

(Szerző: Herr Zsuzsanna, Fotó: Cs.)