hirdetés

A TEK és a rendőrség szerda délelőtt jelent meg a Kiscelli közben található brit nemzetközi iskola környékén. A hatóságok kiürítették az épületet, és lezárták annak 2-300 méteres körzetét, állítólag mesterlövészekkel együtt érkeztek. A gyerekek a pedagógusok felügyeletével biztonságban várakoztak szüleikre. A TEK fél három körül vonult el a helyszínről, de Hajdú János parancsnok szerint volt valós veszély, a rendőrség megerősítette, hogy bombafenyegetést kapott az iskola.

british international school

 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleményében azt írta: a rendőrségre szerdán 8 óra 44 perckor érkezett bejelentés bombafenyegetésről. A BRFK és a TEK a helyszínen megtette a szükséges intézkedéseket. A rendőrség intézkedett az épület tűzszerészeti átvizsgálásáról.

A Hír TV szerint a British International Schoolba főleg diplomaták, valamint nagyrészt tehetős emberek gyerekei járnak.  Az Index felhívására az egyik diák azt írta a lapnak: fél kilenc körül megszólalt a tűzjelző az iskolában, a protokoll szerint mindenki kivonult a sportpályára, 15-20 perccel később pedig már azt mondták nekik, hogy bombafenyegetést kapott az intézmény. A rendőrök kivágták a kerítést, az alsósokat kimenekítették a múzeumba, a többi diákot pedig a tornaterembe terelték, ahol másfél órát töltöttek. Később kiengedték azokat, akiknek a szülei ott voltak, de csak kisebb csoportokban. A szemben lévő házak tetején is TEK-esek voltak, az utca tele volt rendőrökkel – derült ki a tanuló beszámolójából.

Hajdú János TEK-parancsnok azt közölte, hogy volt valós veszély az iskolánál. A terrorelhárítás egységei délután fél háromkor elhagyták a helyszínt, további tájékoztatást későbbre ígértek. Az esettel összefüggésben a BRFK III. kerületi Rendőrkapitánysága közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen.