hirdetés

Mintegy kétszáz embert érintett Lábatlanban a hányással és hasmenéssel járó fertőzés .A Zengő óvoda és bölcsőde két telephelyén nyolcvan gyerek és a dolgozók fele, az Arany János általános és művészeti iskolában pedig százöt gyerek hiányzott, és valamennyien szombat reggelre lettek rosszul.

 

menzaAz eset miatt szerdáig rendkívüli szünetet rendeltek el az általános iskolában, és a két óvodában is, és a hivatalok is vizsgálatokat kezdtek.

Dinnyés István polgármester közölte, hogy a kormányhivatal felfüggesztette a közétkeztetést végző helyi étterem, mint szolgáltató működését.

A felfüggesztés idejére új szolgáltatót kellett keresnünk a pótlására. Csütörtöktől ismét lesz tanítás az iskolában és újra kinyitnak az óvodák, az intézményi közétkeztetést a Gondozási Központban, a Lábatlani Zengő Óvoda és Bölcsőde két telephelyén és a Lábatlani Arany János Általános és Művészeti Iskolában a megszokott rendben a nagysápi Granárium Központ biztosítja, amíg szükséges – írta a városvezető .

Hozzátette: a szakhatósági vizsgálatok eredményéről haladéktalanul tájékoztatja az érintetteket.

A kormányhivatal nemcsak a közétkeztetést végző kft-nél, hanem az intézmények tálalókonyháiban is helyszíni ellenőrzést végzett, az érintett dolgozóktól mintát vett, illetve megkezdték az orvosoktól kapott beteglista feldolgozását, valamint hogy az ételminták laborvizsgálata is megkezdődött.