hirdetés

Baj van Óbudán pedig hivatalosan el sem kezdődött az óvodás, sulis szezon. Három dolgozó tesztje lett ugyanis pozitív az Óbudai Százszorszép Óvodában. Hetven gyermeket is érinthet az eset.

 

Hatósági házi karenténba vonult az Óbudai Százszorszép Óvoda három dolgozója, miután koronavírustesztjük pozitív lett – közölte a III. kerületi önkormányzat. A két tagintézménnyel működő óvodában teljes létszámban készültek az évkezdésre, ezért ők is, és az utóbbi két hétben bejáró 70 gyerek is érintett lehet – írják.

A fertőzött óvónők tünetmentesek, a járványügyi hatóságok azonnali értesítését követően megkezdődött az érintettek (dolgozók, szülők és gondozók) tájékoztatása. Kiss László polgármester közölte, hogy a járványügyi szakemberek minden szükséges intézkedést megkezdtek kerületünkben, valamint elrendelte az intézmény épületének és udvarának teljes körű fertőtlenítését.

Az Óbudai Százszorszép Óvoda két tagintézménye bizonytalan ideig zárva tart, a dolgozók, az oda járó gyerekek és családjuk biztonsága érdekében az országos tisztifőorvos által kiadott eljárásrend szerint az állami intézmények megkezdik a lehetséges kontaktok felkutatását.

Azok, akiket a járványügyi intézkedés nem érint, bármely kerületi óvodában kapnak ellátást előzetes egyeztetés alapján, de ha ezt nem kívánják igénybe venni, orvosi igazolás nélkül megtehetik – írja az önkormányzat.

( T.E. )