hirdetés

Alapjaiban változtatták meg a jegy- és bérletvásárlási szokásokat az új típusú BKV-automaták, amelyek 2014 márciusa álltak szolgálatba. Hibák pedig bőven vannak velük, és a klasszikus pénztárcak lassan mind eltűnnek.

bkk-automata-nagy-b

Budapesten már 354 új típusú BKV-automata működik, számuk pedig folyamatosan nő. Népszerűségük érthető, hiszen készpénzzel és kártyával is lehet fizetni, valamint nemcsak jegyet, hanem bérletet is lehet velük vásárolni. Azonban a képet árnyékolja és a népszerűséget is, hogy a klasszikus pénztárak megszűntek. Azaz máshol alig lehet venni bérletet vagy jegyet. Hibák is vannak az automatákkal, hisz a készpénzes fizetés sajnos soknál nem működik. S ha az ember ezt netán jelzi a diszpécserszolgálatnak, akkor sem történik nagyon semmi, legalábbis az általunk csekkolt rossz automaták ugyanúgy nem működnek készpénzzel, hiába jeleztük azt. Azaz, akinek nincs bankkártyája, az bizony hátrányban van.

A BKK elárulta, hogy a legnagyobb forgalmat a Bikás park a Kálvin tér és az Újbuda-központ metróállomás automatái bonyolítják. A Széll Kálmán téri gépek a felújítás után váltak népszerűvé, és az új ügyfélközpont építése alatt a Népligetben lévő  gépek bevétele is kiemelkedő.