hirdetés

Sikerült a Benedek-gárdának kijutnia Rióba. Ezzel a magyar pólóválogatott teljesítette a minimumfeltételt, igaz, egy kicsit sokáig vártak vele. A magyar férfi vízilabda-válogatott az utolsó pillanatban a trieszti olimpiai selejtezőtorna negyeddöntőjében 8-7-re legyőzte a német csapatot, s váltotta meg a jegyét az olimpiára.

póló válogatott-waterpoló

A találkozó elején Erdélyi Balázs szerzett vezetést a magyaroknak, de a hasonlóan eredményes folytatás az ellenfél hatékony védekezése miatt ekkor még elmaradt, több gól nem született az első negyedben. A második felvonásban a németek két gólt szereztek, a különbség ennek ellenére nőtt, Manhercz Krisztián duplájának, Varga Dénes büntetőjének és Nagy Viktor védéseinek köszönhetően.

A magyar csapat sokat hibázott támadásban, de némi szerencsével egy gólt megőrzött korábbi tetemes előnyéből, így váratlanul izgalmas hajrát követően egy góllal nyert.

Óriási volt a veszítenivaló, mindenki tudta, hogy hatalmas a tét. Azt várta mindenki, hogy könnyű lesz, de mi tudtuk, hogy ez soha nem lehet könnyű. Sokat tettünk a három év alatt ezzel a csapattal azért, hogy ott lehessünk Rióban. Magunknak köszönhetjük, hogy ilyen későre hagytuk a kijutást, de a csapat megmutatta, hogy milyen erős. Ennél nagyobb teher a vízilabdában nem volt, nem engedhettük meg magunknak, hogy ne legyünk ott – mondta a köztévének a meccs után Benedek Tibor kapitány.

Brazíliában a férfiak mellett a belgrádi Eb-n aranyérmes női válogatott is ott lesz az olimpián. A férfiaknál 12, a nőknél 8 csapat vesz részt az ötkarikás játékokon, a csoportok sorsolását vasárnap, a trieszti viadal döntőjét követően rendezik. A vízilabda az egyetlen csapatsportág, amelyben a magyarok képviseltetik magukat Rióban.

A trieszti torna elődöntőjében a magyar együttes a Hollandia–Franciaország párharc továbbjutójával találkozik szombaton 19 órakor.