hirdetés

Bécsben lezártak a rendőrök egy iskolát koronavírus gyaúja miatt. A BGRG Albertgasse iskolából senki sem jöhet ki még a gyerekek sem és az orvosokon kivül senki nem mehet be. Budapesten is az egyik gimnázium megbízott vezetője már körlevelet küldött a szülöknek, hogy jelezzék, ha valaki olyan helyen járt, ahol most koronavírusos vesztegzár  van.

 

Az osztrák Kurir azt írja, az egyik tanár tesztje negatív lett, ennek ellenére a gyerekeket továbbra sem engedik ki az iskolából. A szülők pedig nem mehetnek be.

A lap szerint egy Olaszországból hazaérkező tanárnál megfázás tünetei jelentkeztek, ezért felmerült a koronavírus gyanúja is. Az első értesülések szerint a diákok ma hamarabb hazamehettek volna, de mire a szülők odaértek, a helyzet változott, az iskola karantén alá került.

Magyarországon még mindig nincs fertőzött. Azonban a budapesti gimnáziumokban az igazgatók levelet küldtek a szülöknek, amelyben arra kérnek mindenkit, hogy aki a napokban, hetekben az olaszországi fertőzött gócpontok közelében jártak azt jelezzék.