hirdetés

Kis gólyát mentettek a nyíregyházi hivatásos tűzoltók a szabolcsi megyeszékhelyen vasárnap. A Kertvárosban, az Írisz utcában egy fészek oldalán lógott a gilice.

 

tn4-kisgolyaA tűzoltók gépezetes tolólétrán keresztül érték el a fészket, majd az állatvédőknek átadták a legyengült madarat – közölte a Szabolcsihírrel Dóka Imre, a katasztrófavédelem megyei szóvivője.
Kiderült, a fióka azért lógott a vezetéken, mert a lába beakadt egy bálakötöző madzagba, amelyet szülei beépítettek a fészekbe. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy vergődés közben a szárnya is beakadt a madzagba, így az megtartotta. Már amikor kiszabadították, derült ki, hogy a másik lábát (nem azt, amelyikre most a madzag tekeredett) egy feltehetően korábbi sérülés miatt nem tudja használni a madár. Az orvosi vizsgálat fogja kideríteni, helyrehozható-e, vagy élete végéig műlábbal kell élnie a gólyának. Ha helyrehozható, akkor van esélye arra, hogy gyógyulás után visszaengedjék a természetbe. Ha viszont művégtagra lesz szüksége, a Hortobágyon kell maradnia, mert műlábat csak ellenőrzött körülmények között használhat.