hirdetés

Bajos gyerekhinták
2014-10-01 07:42

Kész döbbenet. A fogyasztóvédelmi vizsgálat során tizennégy gyermekhinta közül tizenkettő nem felelt meg az előírásoknak – közölte a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) .

gyerekhinta

A közlemény szerint, a laboratóriumi vizsgálatokon a játékok közül egy nem bizonyult elég szilárdnak, négy esetben pedig olyan éleket találtak a hintán, amelyek sérülést okozhatnak a gyerekeknek. Négy terméknél nem voltak elég vastagok a rögzítő kötelek, három hintához pedig olyan kicsi eltávolítható alkatrészek tartoztak, amelyeket a gyerekek akár le is nyelhetnek. Hat hinta az érvényben lévő szabványnak sem felelt meg, mert kioldható csomókötést tartalmazott – ismertette a vizsgálat eredményét a NFH.

Hozzátették, hogy a hinták esetében az egyik legfontosabb követelmény a statikus szilárdság. Ugyanakkor a tartókötélnek legalább 10 milliméter átmérőjűnek kell lennie, annak érdekében, hogy a gyerekek belekapaszkodhassanak, de a kötél mégse sértse meg a kezüket, továbbá nem tartalmazhatnak lenyelhető kiegészítőket. A hatóság intézkedett, hogy a nem megfelelő termékeket kivonják a forgalomból – tartalmazza a sajtóközlemény.