hirdetés

Állítólag Magyarországra is szállítottak a visszahívott Mars termékekből – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatósága. Az ellenőrök műanyag szennyeződést találtak több termékben, ezért kérik, hogy aki vásárolt ezekből, az ne fogyassza. A NÉBIH azonban azt sajnos nem közölte, milyen hatása lehet a műanyagos csokiknak.

mars csoki-wiki

A NÉBIH tájékoztatása szerint a 2016. június 19-től 2017. január 8-ig terjedő minőségmegőrzési idővel rendelkező csokoládétermékeket von ki a forgalomból a Mars Incorporated élelmiszer-vállalat. A termékvisszahívás a termékekben talált műanyag szennyeződés miatt vált indokolttá 55 országban, köztük Magyarországon is.

A vizsgálat jelenleg is tart – közölte a NÉBIH. A hatóság kéri a fogyasztókat, hogy aki vásárolt az említett minőségmegőrzési időkkel ellátott Snickers, Mars, Milky Way, Celebrations és Mini Mix termékekből, ne fogyassza el.

Amennyiben további információk érkeznek a NÉBIH-hez, folyamatosan és haladéktalanul tájékoztatják a magyar vásárlókat – olvasható az élelmiszer-biztonsági hivatal tájékoztatójában.

(Forrás: Esti Újság–MTI)