hirdetés

A megszurkált lajosmizsei baba ügyében a háziorvos és a nagymama felfüggesztett büntetéssel megúszta a meghökkentő pert. Az ámokfutó apa azonban 13 évre dutyiba vonul.

 

A babát a csirkefeldolgozó üzemben dolgozó apukája próbálta megölni. A nagymama a mentőknek azt mondta, a gyereknek nincs baja, majd a háziorvosnak azt, hogy csak üvegbe esett. Az orvos hitt neki. A nagymamát felfüggesztett börtönre, az orvost pedig két év próbára bocsátották.

A gyerek túlélte az apja brutális tettét.

A nagymama együtt élt a gyerek szüleivel a lajosmizsei házban, és azt mondta a kiérkező mentőknek, hogy csak a súlyos sérüléseket szenvedő apukával foglalkozzanak, aki miután megszurkálta a csecsemőt öngyilkos akart lenni. A nagymama azonban arról nem beszélt a mentősöknek, hogy a kisgyerekkel mi történt. Ezután elmentek a háziorvoshoz, akinek azt mondta a nagyi, a gyereket csak üvegszilánkok vágták meg. Az orvos nem vizsgálta meg tüzetesen a gyereket, és csak felületesen látta el.

A gyerekhez később mégis kihívták a mentőket, akkor kapott csak rendes ellátást.

Végül a családdal élő nagybácsi és a szomszédok mondták el a rendőrségnek, hogy mi történt pontosan, még 2015 őszén, amikor az eset történt. A gyereket mostanáig a nagymama nevelte.

Az orvos a bíróságon azt állította, hitt a nagymamának, ezért nem vizsgálta meg a gyereket tüzetesen. Elismerte, hogy hibázott.

A Kecskeméti Törvényszék még korábban 13 év fegyházra ítélte az apát, a nagymamát a mostani tárgyalás során 1 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélték 3 évre felfüggesztve. Az ügyben érintett háziorvost két év próbára bocsátották.