hirdetés

Tarol a Pokémon Go Amerikában, már ez a legnépszerűbb játék. Pedig vannak veszélyei. Több egyedül játszó pokémonost is kiraboltak. Mások pedig simán nekiestek a fának játék közben.

pokémon go

A CNBC szerint kedden a Pokémon már elérte a 21 milliót a napi aktív felhasználók számát tekintve az Egyesült Államokban, amivel minden idők legsikeresebb mobilos játéka lett az amerikai piacon. Az eddigi rekorder a Candy Crush Saga volt, amivel a csúcson naponta 20 millióan játszottak – derül ki a SurveyMonkey adataiból.

A játék a megjelenése után öt órával már az USA legnépszerűbb alkalmazása volt, hatalmas profitot hoz a tulajdonos cégnek, a Nintendónak. A játékkal kapcsolatban eleinte biztonsági aggályok merültek fel, de az első javítócsomagukban már korrigálták is a problémát.

Arra viszont senki nem számított, hogy az alkalmazás izgalmas része, a valóság és virtuális összemosása ennyire veszélyesnek bizonyul majd. Többen nekisétáltak ugyanis a fáknak, oszlopoknak, sőt még vezetés közben is Pokémonokat gyűjtenek a felhasználók.