hirdetés

Dzsungel könyve Somogyban. Csirkékkel együtt nevelték gyerekeiket a somogyi szülők, akik olyannyira nem törődtek a kicsik nevelésével, hogy a legfiatalabbat még beszélni sem tanították meg.

Agyerekhinta szegény körülmények között élő házaspár egyáltalán nem foglalkozott a gyerekekkel, olyannyira elhanyagolták őket, hogy a kicsiket meg sem mosdatták, hajukat ki sem fé0sülték, azt később tövestül kellett levágni.

Emellett a gyerekeket a csirkékkel együtt tartották a lakásban, míg a malacokat az ágyneműtartóban nevelték. A gyomorforgató részleteknek itt még nincs vége, kiderült, hogy a ház udvara a gyermekek által használt és a kutyák által széthordott pelenkákkal volt tele, a kicsiket védőnőhöz és gyermekorvoshoz nagyon ritkán hordták, betegségeiket nem kezeltették, még mosakodni és evőeszközzel enni sem tanították meg őket, a legkisebb pedig beszélni sem tudott.

A törvényszék igazságügyi elmeorvos szakértőt rendelt ki, a tárgyalást a szakvélemény beérkezését követően folytatják, azonban Nagyatádi Járásbíróság az anyát 1 év 4 hónap, az apát 1 év 6 hónap – 2 évi próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztésre ítélte kiskorú veszélyeztetésének és más bűncselekmény miatt, emellett megszüntették a szülői felügyeleti jogaikat is.