hirdetés

A háromszoros riói olimpiai bajnok és férje, Shane Tusup korábbi bejelentésének megfelelően elindította saját úszóegyesületét. Talán senkit sem lep meg, máris viták alakultak ki az Iron Aquatics körül.

hosszúkatinkaTusup Instagram-oldalán fakadt ki, mondván: egyes klubok zsarolással, érzelmi zaklatással akarják megtartani az új egyesületbe átlépni szándékozó úszókat, ahelyett, hogy a versenyhelyzetben inkább jobb feltételeket nyújtsanak.

A Blikk szerint viszont egy szülő panaszkodott nekik, hogy Hosszúék új csapata miatt kirakták a Jövő SC egyesületét a Császár-Komjádi Sportuszodából. A nyilatkozó szerint a múlt héten még úgy nézett ki, idén is maradhatnak a gyerekek a jó közlekedésű helyszínen, ám mostanra kiderült, Hosszúék elsőbbséget élveznek, a Jövő SC sportolói mehetnek a XI. kerületi Tüske-uszodába. Persze át is léphetnek az új klubba.
A lap megkereste a Jövő SC vezetőjét, Verrasztó Zoltánt, aki nem kívánt nyilatkozni. A mindkét uszodát üzemeltető Nemzeti Sportközpontok eddig nem reagált a megkeresésre. A cikkből az nem derül ki, hogy a kitúrással vádolt Iron Aquatics álláspontja felől érdeklődtek volna.