hirdetés

Nemcsak Budapesten, Kiskőrösön de már Tolna megyében is találtak az iskolákban koronavírusos diákot. Budapesten a Xantus Gimnáziumban is találtak egy beteg diákot. De a kontaktkutatás picit fura.Legalábbis nekünk.

Van ahol csak osztályt zárnak le, van ahol egy egész iskolát, van ahol azt se. A helyzet nem könnyű. Olyan mintha erőlködnénk a vírussal szemben makacsul, de vesztésre állunk. A gyerekek nem tesztelik, hanem max 15 napos karanténba küldik, még azt is akinek panasza sincs. Így a szülők vagy a zsebükbe nyúlnak és közel 110 ezerért csináltatnak tesztet és a gyerek max 5 nap múlva ismét mehet suliba, vagy maradnak az olcsóbb változatnál a 15 napos pihenőnél. Igen ám, de így a család többi tagja is elkaphatja a vírust és tovább adhatja. Hisz azokra már nem szól a 15 napos karantén. Nos akkor ez hogy is van ?

Budapesten már a Xantis gimiben is találtak covidos tanulót.

A kontaktkutatás érdekes számunkra. A szülőknek és gyerekeknek egy adatlapot kell kitölteni, ez alapján majd valaki dönt valamiről. A legfontosabb kérdés, hogy a beteggel ölelkezett-e vagy adott-e neki puszit. Az, hogy vannak-e tünetei nem kérdezik. Arra sincs utasítás, hogy a diákok mehetnek-e iskolába. S azt se tudni, hogy lesz -e szűrés. Úgy tűnik nem. Nos ez a baj.
A kérdésekben nem is szerepel, hogy egy diák mekkora családban él, vannak-e a háztartásban idősek vagy krónikus betegek.

Szóval így összességében ez érdekes kutatás és kérdéssor. HA ez így megy, akkor bizony bajban leszünk.

Kiskőrösön is pozitív lett az egyik tizedikes diák koronavírus-tesztje a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumban, ezért mind a 28 osztálytársát és az őket oktató tanárokat azonnali hatállyal otthoni karanténra kötelezték az egészségügyi hatóságok. Tamásiban is találtak covidos fiatalokat, pedig a település az első hullámot megúszta .

(turi)