hirdetés

Miután a Vasas Kubala Akadémia U13-as csapata a nyáron igen nehezen, de végül egy büntetőből belőtt góllal legyőzte az UTE fiataljait, a Danone Világkupára készül. A kék-piros alakulat a neves francia válogatott focistával és a Real Madrid sztárjával, Zinedine Zidane-nal is találkozhat. Az angyalföldeik készülnek, hisz még mentáltréning is segíti a felkészülésüket.

UTE-Áron

Zinedine Zidane-nal is találkozni fognak azok a 12 éves gyerekek, akik részt vesznek a Danone Nemzetközi Junior Focikupájának döntőjén Marokkóban. Az ötnapos bajnokság 32 ország részvételével zajlik. A világkupán a Magyarországot a Vasas Kubala Akadémia csapata képviseli, miután nyáron az Újpest fiataljait győzték le egy szerencsétlen mozdulat után megadott büntetőből belőtt góllal. A kék-piros alakulat az Egyesült Államok, Olaszország és a házigazda Marokkó csapatával játszik majd a helyosztók során. A sportolók világkupára történő technikai, taktikai és fizikális felkészítése mellett mentális felkészítést is kapnak, az Akadémia U13-as korosztályának munkáját mentáltréner is segíti. Mára ugyanis egyre elfogadottabb tény, hogy a sportolók fizikai és szellemi felkészültsége egyaránt szerepet játszik sikereikben. A mentáltréninget nemcsak profi keretek között, de otthon is gyakorolhatják a gyerekek.

Olyan, küldetésünkkel összhangban álló, egészséges életmódra nevelő társadalmi programot szerettünk volna felépíteni a gyerekeknek, amelynek csúcspontja minden sportoló álma: képviselni országunkat egy világkupán – mondta Paolo Maria Tafuri, a Danone HCS régió ügyvezető igazgatója.

A nemzetközi tornára kijutó magyar gyermekcsapat tagjain keresztül szeretnénk rávilágítani arra, hogy a sportolók teljesítménye mögött minden esetben nagyon komoly, fizikai és pszichés munka, felkészülés, valamint az egészséges életmód, táplálkozás melletti elkötelezettség áll, ami mindannyiunk számára példaértékű – tette hozzá.

A kupa nemzetközi elődöntő és döntő mérkőzéseire október 21–26. között kerül sor, Marokkóban, a döntőn pedig a program nemzetközi nagykövetével, Zinedine Zidane-nal is találkozhatnak a gyerekek. A világ-, és Európa-bajnok, UEFA Bajnokok Ligája-győztes sportoló évek óta támogatja az egészséges életmódra ösztönző programot.