hirdetés

Mark Tami, a brit Munkáspárt egyik képviselője a Parlamentbe viszi a kérdést, miután a gyermek fülbevalót ellenzők 28 ezer aláírást gyűjtöttek be.

csecsemő fülbevaló

 

A minisztereket fogják kérni, hogy tiltsák be a fülbelövést a csecsemőknél, mivel azok nem képesek tiltakozni ez ellen. Emellett még egy alsó korhatárt is be akarnak vezettetni a füllyukasztásra.

Az ötletgazda, Susan Ingram úgy kampányolt a 38 Degrees civil szervezet programja mellett, hogy szerinte ez ugyanolyan eljárás, mint a tetoválás, persze azt nehezebb eltávolítani, de a fülcimpa szöveteit is roncsolja az átlyukasztása. Úgy gondolja, hogy a babákat csupán szülői hiúságból ékesítik fülbevalókkal. A petíció támogatói is azon a véleményen vannak, hogy a csecsemőkori füllyukasztás barbár, erőszakos cselekedet, ami egy életre sokkot okozhat a gyermekben.

A Piercing és Tetoválók Szövetsége – a szigetországban ilyen is van – kiadott egy nyilatkozatot, miszerint ugyan nincs alsó korhatár ezekre az eljárásokra, de a kiskorúaktól szülői hozzájárulást kérnek a beavatkozások előtt.

Dr. Tim Ballard a brit háziorvosok királyi szövetségének alelnöke a The Guardian lapnak kifejtette: a fülbelövés nem okoz maradandó károsodást a csecsemők fülcimpájában, de ez nem jelenti azt, hogy abban a pillanatban ne éreznének fájdalmat. A szülőkre bízzák a döntést, azonban az angol orvosi kamara határozottan ellenzi, hogy a gyermek testének bármely más részét ékszerrel lássák el.

 

(Esti Újság/The Guardian)