hirdetés

Vannak olyan kiegészítők, amik nagymértékben megkönnyítik a kismamák dolgát, amikor épp altatják vagy etetik a babájukat. Többek között ide tartozik a szoptatós párna is, amit nagyon sokoldalúan lehet használni.

 

Amikor megszületik a baba, akkor a szoptatása egy mindennapos feladattá válik. Elvégre egy újszülött ideje nagy részét alvással, illetve evéssel tölti. Ilyenkor nagyon hasznos tud lenni egy olyan párna, amire kényelmesen rá lehet fektetni. Ez nemcsak a babának jó, hanem az anyukának is.

Ebben az írásunkban egy rövid, de informatív összefoglalót készítettünk a szoptatós párnáról. Először is elmondjuk, hogy mi is az a szoptatós párna és miért érdemes használni. Aztán pedig adunk néhány tippet is arra vonatkozóan, hogy mire figyelj oda vásárláskor.

Mi az a szoptatós párna és miért jó?

Mint ahogy a nevében is benne van, a szoptatós párna az etetés egyik fontos kelléke. Amikor ugyanis sor kerül a pici szoptatására, akkor jól jön egy megfelelő vastagságú és kialakítású párna. Ha ezt aláteszed, akkor kényelmesebben tud feküdni és neked is jó, hiszen az egyik kezed szabadon maradhat.

A párna úgy van kialakítva, hogy stabilan tartsa a baba fejét, nyakát, hátát, ugyanakkor kellőképpen puha legyen számára. Az alakja egy szabályos félhold, ami nem véletlen. Így könnyen a derekad köré tudod tenni úgy, hogy nem mozdul el onnan.

Láttad már a Baby Inside Babatermékek szoptatós párnáit? Ha nem, akkor érdemes körülnézned, itt ugyanis minden párna minőségi anyagból és töltettel készül. Ráadásul a színük, mintájuk is nagyon különleges, így remekül mutatnak a babaszobában.

Így tudod használni, amikor szükség van rá

A párna használata nagyon egyszerű. Fekve, illetve ülve is hasznát tudod venni. Ha fekszel, akkor tedd magad mellé, és óvatosan fektesd rá a picit. Ülő helyzetben pedig helyezd a hasad elé úgy, hogy a félkörív kétoldalt átölelje a derekadat. Fektesd rá a babádat, és máris kezdődhet az etetés!

Nevével ellentétben nem kizárólag szoptatáshoz tudod használni. Amikor például alszol, rá tudod hajtani a fejedet. Sőt, akár az egyik lábadat is ráteheted, hogy kényelmesebbnek érezd a fekvést.

Mire figyelj oda vásárláskor?

Először is nagyon fontos, hogy 100%-ban bababarát anyagból készüljön, így ugyanis biztosan nem fogja irritálni a babád bőréd. Érdemes olyat választanod, ami öko-tex minősítéssel rendelkezik, ez ugyanis bizonyítja, hogy a készítéséhez nem használtak semmilyen káros anyagot.

Az anyag mellett arra is érdemes odafigyelni, hogy milyen töltet van benne. Az a jó, ha kellőképpen puha, mégis stabil tartást ad. E tekintetben a vatelin az egyik legjobb töltet alternatíva, hiszen ezzel pont ezt a hatást lehet elérni.

Bízunk benne, hogy minden kérdésedre választ adtunk, ami felmerült a szoptatós párnával kapcsolatban. Ha szem előtt tartod a tanácsainkat, akkor nagyon gyorsan rátalálhatsz a számodra tökéletes változatra.